Thursday, December 11, 2008

Harta şcolilor riscante


Părinţii vor putea afla de pe Internet dacă şcoala la care vor să-şi înscrie copiii are profesori calificaţi sau dacă elevii de acolo au rezultate bune.
Fiecare Şcoală va fi evaluată şi notată în funcţie de gradele de risc de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Astfel, o şcoală intră pe Harta riscului educaţional dacă are abandon şcolar, rezultate proaste la examene, profesori slab pregătiţi sau dacă rata de angajare a absolvenţilor este mică. Toate acestea vor fi introduse pe Internet, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management şi de asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar românesc”, care este finanţat cu aproximativ 5 milioane de euro din fonduri europene. Site-ul şcolilor cu risc va fi accesibil de la începutul lunii decembrie 2009. (E NEVOIE DE ATATIA BANI PENTRU UN ASTFEL DE PROGRAM???? )

„Un factor de risc este, de exemplu, nivelul de educaţie al părinţilor.S-a demonstrat ştiinţific că acei copii care provin din familii educate au şanse mult mai mari să aibă rezultate bune la şcoală”, explică Şerban Iosifescu, preşedintele Agenţiei de Asigurare a Calităţii. (DOMNUL ASTA UITA CA MARII INTELECTUALI AI TARII PROVIN DIN FAMILII DE TARANI SAU CARE NU AU AVUT O SITUATIE MATERIALA FOARTE BUNA...)

În evaluare se vor lua în consideraţie şi numărul de absenţe. „Şi cele motivate, şi cele nemotivate vor fi numărate. De exemplu, dacă sunt multe motivate vom verifica şi cauzele. Poate elevul a avut probleme de sănătate, dar se poate să nu dea doi bani pe şcoală. Părinţii de la sate de-abia aşteaptă să nu le placă şcoala copiilor, ca să-i pună la muncă”, spune preşedintele ARACIP.(CATE STIE OMU' ASTA... SIGUR LUCREAZA IN SISTEM - PE NAIBA - CEI DE LA TARA NU MAI STIU CUM SA-SI TRIMITA COPIII LA ORAS, MAI MULT SAU MAI PUTIN CA SA INVETE, SI E FIRESC, AVAND IN VEDERE CUM ARATA, DIN PACATE, SATELE ROMANESTI).

No comments: